Gister werkte ik op een locatie waar zo’n lekkere koffiebar bij hoort. Het was erg warm, dus ik besloot een ijskoffie te bestellen in plaats van een gewone (warme) koffie. Terwijl de barrista een hoog glas vult met ijsblokjes, vraagt hij welke smaak ik wil. Smaak?! “Um… behalve koffie?” vraag ik.
“Ja.” Hij wijst naar een ruime collectie flessen met diverse smaakjes erin waar ik uit kan kiezen. “Hoort dat er echt in?” Ik dacht dat ijskoffie vooral koffie met ijsblokjes zou zijn. “Ja, het is wel nodig voor het zoete.” Ik kies voor de hazelnoot-smaak. Hij vult het glas voor 1/3 met de smaakvloeistof. Oei, als dat maar goed gaat. Ik hou namelijk niet zo van erg zoet. Alles gaat in de blender en voordat hij hem aan zet zie ik dat er ook nog een hele grote klodder slagroom is toegevoegd. Even later zit ik met mijn drankje aan tafel. Het is lekker koud. Zo koud dat je er eventjes een beetje hoofdpijn van krijgt. Het smaakt lekker, maar ook heel erg zoet. Ik bedenk dat ik dit ook thuis moet kunnen maken in de blender. En dan in een wat minder zoete variant. Maar hoe? Wie heeft het recept voor de perfectie ijskoffie tijdens deze hittegolf? Tips zijn welkom!
0 Comments
Leave a Reply. |
Beluister enkele van mijn blogs ook als audioblog op mijn podcast.
|