Omdat poëzie verbindt en inspireert draag ik in deze videoblog een aantal van mijn gedichten voor. Het is voor het eerst dat ik via video voordraag vanuit mijn huis: Poëzie op Anderhalvemeter.
Hieronder staan de links naar een aantal onderwerpen die in de video voorbij komen:
0 Reacties
Ik zie het elk jaar weer op mijn tijdlijn: vrolijke vakantiefoto's van bekenden. Niet zo'n slim idee, want...
inbrekers zitten ook op social media!
Ik stel me voor dat er na mijn dood een standbeeld van mij wordt geplaatst. Vanwege mijn prachtige gedichten, mijn uitvinding van het eerste wetenschappelijk erkende perpetuum mobile of mijn bijdrage aan de wereldvrede - dat maakt voor dit verhaal niet zoveel uit. Het standbeeld staat midden op de Grote Markt in Groningen. Maar ook dat maakt voor dit verhaal niet uit.
Sinds een paar maanden staat Nederland op zijn kop door het nieuwe normaal: handen wassen, drukte vermijden en afstand houden. Toch merkte ik al snel dat het nieuwe normaal voor mij helemaal niet zo nieuw is.
Werk je aan een project met veel stakeholders en is echte betrokkenheid belangrijk voor je resultaat? Wil je zeker weten dat je alle relevante partijen in beeld hebt en dat je ze op een goede manier bij je activiteiten betrekt?
Dan is dit online traject voor jou bedoeld. Daarin ga je samen met mij je stakeholders in kaart brengen tijdens een online workshop. Vooraf hebben we een intakegesprek en doe je een beetje voorbereidend werk. Na afloop van de workshop krijg je een verslag met de opbrengst van de workshop en aanbevelingen voor vervolgstappen waarmee je direct aan de slag kunt. Na een maand hebben we nog een keer telefonisch contact om te kijken hoe het gaat en waar je nog vragen over hebt. Ik heb een ruime ervaring met adviseren over stakeholderbetrokkenheid en het faciliteren van workshops hierover en ga dit nu voor het eerst online aanbieden. Omdat dit een nieuwe vorm is die ik in de praktijk wil uitproberen, biedt ik dit traject tijdelijk tegen een voordelig tarief aan: €250,-. In ruil daarvoor vraag ik je medewerking aan een uitgebreide evaluatie van ons traject. Met de uitkomsten van de evaluatie kan ik het traject doorontwikkelen tot een vast onderdeel van mijn dienstverlening. Spreekt dit je aan? Vraag dan via onderstaand formulier meteen (geheel vrijblijvend) meer informatie aan. Wanneer mensen tot elkaar komen kan het zich snel verspreiden. Er zijn daarom maatregelen om de vorming van banden te bevorderen. De eigen verantwoordelijkheid van mensen is daarbij ook belangrijk. Vermijd schaarste. Wanneer u ziet dat het lastig wordt om afstand te overbruggen, loop dan niet weg. Wanneer toenadering publieke dialoog en compassie in stelling brengt, kan vooruitgang optreden. Gedichten maken met on-poëtische teksten vind ik een leuke bezigheid. Dit gedicht is geïnspireerd op deze tekst op de website van de Rijksoverheid over de Nederlandse aanpak en maatregelen m.b.t. het Coronavirus (waar ik overigens geheel achter sta).
Talk about America great. Great for who? We'll make America great for everybody, the first time. Never was great for blacks. Never was great for Latinos. It wasn't never great for others. Wasn't great for women. Women had to march to get the right to vote.” Op je achttiende begon je met roken
Ik weet niet waarom. Vond je het stoer? Je beweerde dat je het nooit lekker hebt gevonden. Dus dat zal het vast niet geweest zijn Es ist was es ist Deze tekening maakte ik bij het gedicht 'Was es ist' van Erich Fried. Het gedicht is hieronder te beluisteren
Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn en veel mensen thuiswerken, zie ik overal om me heen hoe mensen hun werk online doen. Met behulp van diverse tools zoals Zoom, Slack, Trello, Miro en nog vele andere, blijkt dat goed te kunnen. Ook ik zie best mogelijkheden om mijn advieswerk op het gebied van stakeholderbetrokkenheid online te doen.
Maar waar hebben mensen nu precies behoefte aan? Waar lopen ze tegenaan en wat gaat er juist wel goed? Waar moet je op letten als je online aan betrokkenheid werkt? Ik besloot het te vragen aan een expert: Liset Verschoore, senior adviseur en projectleider bij de Directie Participatie en gespecialiseerd in e-participatie. Ze werkt op dit moment aan een e-book over de inzet van sociale media bij participatie. Ken je iemand die op Moederdag zijn of haar moeder moet missen? En wil je die persoon een hart onder de riem steken?
Mijn dichtbundel Of weet je alles al. Kleine gedichten voor wie een dierbare verloren heeft bevat vijftig troostrijke gedichten over verlies. Een liefdevol cadeau op een dag met een rouwrandje. Verkrijgbaar in de (online) boekwinkel. Moederdag is niet voor iedereen een vrolijke feestdag. Voor veel mensen is het een dag met een rouwrandje. Een dag waarop het gemis extra voelbaar is. Ken je iemand die dit jaar op Moederdag zijn of haar moeder moet missen en die je een hart onder de riem wilt steken?
Mijn dichtbundel Of weet je alles al. Kleine gedichten voor wie een dierbare verloren heeft is een troostrijk cadeau. Verkrijgbaar in de (online) boekwinkel. de vrouw met de blaffende hond
breeduit op het pad de hardloper die niet opzij gaat twee naast elkaar fietsende bejaarden en ik Alhoewel ik al weken niet meer in een fysieke winkel ben geweest (vanwege mijn social distancing anxiety doet mijn man alle boodschappen), weten ze me toch te bereiken: de Moederdag-reclames.
E-mails en online advertenties die voor mij als moederloze dochter het gemis weer even extra voelbaar maken. Ik schreef daar twee jaar geleden dit gedicht over: Ik sta voor het schap in de supermarkt. Plotseling wurmt de supermarktmanager zich voor mij langs. Ik deins achteruit. ‘He afstand houden!’roep ik. ‘Overdrijf niet zo!’ roept hij boosaardig terug.
To state the obvious: Don't follow any of these advice. Also, don't inject disinfectant and/or uv light into your body.
|
Categorieën
Alles
Beluister enkele van mijn blogs ook als audioblog op mijn podcast.
|